Suntem la fel…

Suntem la fel; impartasim aceeasi istorie, aceeasi mostenire, aceeasi viata; Suntem legati unul de celalalt, mai presus de orice legatura… Barbat sau femeie, nu e nicio diferenta. Suntem umani! Nu putem scapa unul de altul, nici daca am vrea. Asa se face, amintindu-ne cine si ce suntem – un trup plutind intr-un univers fara sfarsit – si singurul lucru care-i cu adevarat al tau, e restul omenirii.

cpt. James Kirk – Star Trek, sezon 2, ep 3

 

Suntem cu totii o apa si-un pamant – cum zice romanul; ne avem doar unii pe altii si zilnic ne calcam in picioare aproapele. Nu vreau sa fie un protest sau un manifest – e doar o precizare. Ma scuz fata de oricine va considera ca suntem unici si irepetabili – acest lucru era adevarat cand prima cultura, iar civilizatia exista, nu doar pe hartie sau in cartile de istorie. Totusi vreau sa cred ca omul, ca institutie, e bun de la natura si ca invatam sa fim mai putin toleranti si ulterior rai din pricina oamenilor plin de nonvalori ce ies in fata ca au doar gura mare sau jobenul plin de trucuri ieftine, restul, ceilalti actori din spectacolul omenirii, oamenii adevarati sunt in umbra, iar daca vrei, ii vei gasi. Sunt putini  sa te intrebe ce mai faci?, dar si mai putini cei care stiu cand sa nu te intrebe acest lucru.

 

Prietenii sunt niste comori irepetabile – unici – ei fac omenirea umana… si pamantul sa se-nvarta… si universul cuantificabil. Sigur am stat cu totii sa numaram infinitatea de stele, la un moment dat, cu un prieten bun – doar ca am confundat acel prieten cu iubirea vietii noastre si am ucis o prietenie prin dragoste; se intampla prea des – prietenia e confundata cu androginia. Dar, ramenem totusi cu speranta ca prietenii sunt unici si irepetabili – dar nu singulari…

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s