01. Start pelerinaj

A fost greu sa ma hotarasc si sa ma sincronizez sa plec. Ba cu munca, ba cu mine, finantele – a fost greu sa imi las pestisorul in grija altcuiva (ca nu sunt in stare sa am grija nici de el, daramite de un catel); sunt foarte frumoase povestile pe care le auzim din gura calatorilor, a pelerinilor, dar niciodata nu aflam si cat de greu e.

E ca in povestile de succes – Grigore, s-a apucat de IT, a invatat nu stiu ce limbaj de programare si 12 ani mai tarziu a ajuns mare scula pe bascula. Dar nu spune nimeni cati covrigi a mancat in perioada intermediara sau ce falimente a avut. Asa si cu drumetii – ce fain suna ca a mers singur un milion de pasi prin toata Tara de Sus la picior, dar nu spune niciun drumet – si, intre noi fie vorba, nici nu ar putea transmite cu adevarat- cat de grei au pasii 445, 25667, 105204 sau cine mai tine numaratoarea care. E greu, iar cu ochii la linia de sosire, uitam drumul, iar drumul e cel mai important.

De ce fac asta voi scrie in articolul 02, e putin mai complex si articolul are nevoie de o atentie sporita. Cum fac asta, e destul de simplu, la picior, poate cu vreo masina care opreste sa ma ia fara sa vreau eu musai sa ma ia, o masina care se ofera (evident nu contorizez kilometrii aceia), iar ce fac, asta e mai dificil de explicat.

Fac 3 lucruri:

  • Merg – in cea mai mare parte a timpului – pelerinul e acea persoana care cauta ceva si isi duce toate posesiunile sale cu el. 
  • Vizitez – manastiri, cetati, pesteri, sate, biserici, muzee, varfuri, coline, paduri, sosele, etc.
  • Vorbesc – cu oamenii pe care ii intalnesc; sunt suma tuturor oamenilor din viata mea, asa ca incerc sa cunosc si sa ascult cat mai multi.

Pana la urma am plecat, imi era teama ca nu o voi face, cred ca a fost o idee buna. Sa vedem ce va iesi.

Cer senin si oameni insoriti!

T.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s