08. Ziua 2 – Timpul la moldoveni

Dupa ce s-a terminat noaptea, in care am dormit mai bine decat m-am ateptat, ma trezesc sa ma ia gazda cu masina, la maxim Șinși șî jumati – sunt gata inpachetat, cu cafeaua bauta, pregatit de drum. Incepe un rasarit superb, noaptea se destrama, cateva raze, dar lumina de la casa gazdei, nu-i. Ies in drum, ma invart si ma hotarasc, la 6 plec. Se face fara 20, vad lumina si miscare la casa mare cu acoperis albastru, iesa o masina in tromba – opa, suntem in intarziere! 

Trece la deal pe drum, imi face semn ca se intoarce. Se intoarce, conduce altcineva. Arunc bagajul in portbagaj, ne grabim ca strange mai multi. Gazda se vedea ca sufera de dimineata dupa seara agresiva… Un pic ciufulit, dar inca cu dorinta de a ajuta.

Plecam la fara zece – aproape un sfer de ora… Pe drum mai luam pe cineva, si a 5-a persoana nu raspunde la telefon. Plecam. Pe drum suna telefonul – unde sunteti? 

Pai am plecat! Dar tu unde erai si unde dracu’ tineai telefonu’ cela?

Pai de ce nu m-ati asteptat?!

Greu sa nu aud conversatia – telefonul soferuluu e la maxim. Toata lumea merge spre Italia; destinatia de dupa concediul in care au muncit mai.mult ca acolo. Oare cum e sa ai doua locuri pe care le numesti acasa? Sper sa nu aflu niciodata!

Ce m-a uimit cel.mai tare e ca omul care a fost lasat in urma era foarte suparat ca nu a fost asteptat. Ma uitasem la ceas, trecusera 30 de minute de cand trebuia sa fie luata persoana. Tot ea suparata!

Oare cat valoreaza timpul pentru moldoveni? Punctalitatea e clar un punct slab (logic ca nu generalizez decat de farmecul articolului, pana la urma si eu sunt moldovean) dar totusi cred ca e doar o diferenta de perceptie. Timpul, pentru omul de la tara inca are rabdare, chiar daca e pe jumatate italian si pe cealalta orasean.

Ce daca pleaca trenu’? Vine altu’! Moromete ar fi mandru. 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s